www.dlvsld.org
serbia

SRB

english

ENG

              kongres Aktivnosti
Pocetna Istorijat o nama Strucna edukacija Saopstenja Informator Mediji o nama Linkovi za stomatologe Kontakt
 
 

MEDIJI O NAMA

 

Projekat "interesnih" grupa i dozivotnih predsednika

 

Novi Sad - Koncept lekarske komore cija je osnova zakon iz 1996. godine ne sme biti prihvacen uprkos pritiscima interesnih grupa, privatnih lekarskih komora sa dozivotnim predsednicima i njihovim merkantilnim namerama - rekao je dr Branislav Kardasevic, predsednik Stomatoloske sekcije Drustva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog drustva.

    Prema njegovim recima, sadasnji Predlog zakona o lekarskim komorama je "kreativno’’ obogacen u odnosu na verziju zakona iz 1996. godine koji je napravljen po meri tadasnje politike, u vreme kada je ministar zdravlja bila Leposava Milicevic, sa pozicijom direktora komore i dozvolom za rad-licencom. Dr Kardasevic je ustvrdio da se prof. dr sci Viseslav Hadzi-Tanovic, samozvani "generalni" sekretar Srpskog lekarskog drustva zalaze za dva Veca lekarske komore koju bi cinili lekari iz drzavne sluzbe i privatne prakse sa zajednickim organima odlucivanja, direktorom i obaveznom skupo prodavanom rad-licencom.

 

   Kardasevic je istakao da je Srpsko lekarsko drustvo prema statutu nestranacka dobrovoljna organizacija kojoj nije dozvoljeno propagiranje politike stranacke ideologije i navodi da je Hadzi-Tanovic predsednik udruzenja gradjana koje sebe naziva "Privatna lekarska komora Srbije", posredstvom koje pokusava da se infiltrira u Lekarsku komoru Srbije. Obustavu procedure donosenja zakona o lekarskim, stomatoloskim i farmaceutskim komorama zdravstvenih radnika i ideje o obaveznoj kupovini radne licence koja nema strucnu i zakonsku vrednost, prva je na Godisnjoj skupstini zatrazila Stomatoloska sekcija DLV SLD, sto su prihvatili i stomatolozi u privatnoj i drzavnoj praksi - rekao je dr Kardasevic, koji je i clan Nacionalne ekspertske grupe za stomatologiju. Ova grupa je u januaru odbacila idejno resenje svog osnivaca i kreatora zakona o komorama zdravstvenih radnik.

  
G.Trajkovski

 

stomatoloska sekcija

medij o nama stomatološka sekcija DLV-SLD

 

 
 
 
  Web Design & SEO by Kardash & Sons